Courtyard retreat

Client: Elizabeth & Michael

Suburb: Glen Iris

Project: Backyard

Duration: 11 weeks

Scope: Transform sloping block into a spacious and functional outdoor room.

Process:

Driveway and three established trees were retained and pavers were reused.

IMG_3159

IMG_2889

IMG_2898

IMG_3142

Side boundary fence was replaced

IMG_3167IMG_3080

IMG_3076

Excavation work began and over 50 cubic metres of soil was removed

IMG_3187IMG_3083

IMG_3078

 

Drainage was then installed

IMG_3103

 

Steps built at each doorway

IMG_3216

IMG_3170

 

Herringbone pattern

IMG_3233IMG_3261IMG_3420

 

Starting to take shape

IMG_3286IMG_3410

 

Planting, irrigation and mulch finished the project

IMG_3337IMG_3405IMG_3408IMG_3417IMG_3420IMG_3422IMG_3425IMG_3428IMG_3443IMG_3447IMG_3454IMG_3425 - Version 2